produkt-bok-02-small produkt-uppslag-05-small produkt-uppslag-04-small produkt-bag-01-small produkt-tee-small

”Att någonting plötsligt utvecklades! Det kan jag inte tala om. Man talar om sådant i bilder. Men i skrift: bara med andra ord. Sanna men parallella, som från ett angränsande rum.”  

UTDRAG UR PALMBOKEN

Johanna Ekström är verksam som författare och konstnär. Med Palmboken har hon sammanfört sina två discipliner i ett samarbete med formgivaren Helene Stevenberg. Palmboken är en arbetsbok, ett dokumenterande och ett kartläggande av en process omvandlad till objekt. Bilderna är ömsom färdiga fotografier, ömsom utkast och skisser. Texterna består av dikter, anteckningar, prosalyriska fragment. Boken handlar om minnet, längtan och texturer. Om varat och om färgen grönt. Den handlar också aningen om kärlek.

Johanna Ekström gav senast ut den självbiografiska boken Om man håller sig i solen, 2012, på Albert Bonniers Förlag. Hennes senaste utställning IntroBjörkholmen Gallery visades hösten 2013. Hon deltar just nu i samlingsutställningen Varning för känsliga människorYstads konstmuseum. Till sommaren utkommer boken Solitude Atlas/Akademie Schloss Solitude där Johanna Ekström medverkar med text och fotografier.

Boken kommer i kartong i begränsad upplaga om 100 signerade och numrerade exemplar.

SPECIALEDITION
Bok med för boken speciellt framtagen T-shirt & tygpåse
Pris 750:- inkl. moms
Köp specialeditionen här!

För ytterligare information kontakta: Johanna Ekström | johanna@notherthings.com